DZ wil inzicht in stand van zaken rond De Heldin en De Stelling

Foto: Google Street View

Er zat in augustus 2019 geen vooruitgang in de plannen voor de bouw van de woongebouwen De Heldin en De Stelling op de plek van het oude Belastingkantoor in Zaandam en er is anderhalf jaar later nog steeds geen schot in de zaak gekomen. Democratisch Zaanstad ziet het kantoorpand steeds verder aftakelen en heeft genoeg van het wachten.

De Stelling en De Heldin moeten samen 400 huurappartementen opleveren aan de Bossingsschaaf, maar sinds mei 2019 had de gemeente al niets meer vernomen van ontwikkelaar Woonfront, luidde destijds het laatste nieuws. Woonfront moest nog met een definitief ontwerp komen en er moesten nogĀ  exploitatie-, koop-, verkoop- en ontwikkelingsovereenkomsten worden getekend. Ook daarover is het sindsdien stil gebleven. ‘Blijkbaar is er nog steeds geen overeenstemming met Woonfront en is er discussie over de haalbaarheid van het project,’ schtijft raadslid Henk Terol in vragen aan de college.

Plannen op losse schroeven?

Eind 2020 werden definitieve stappen verwacht wat betreft het project, maar ook dat jaar is inmiddels voorbij. Het bezorgt DZ ‘gemixte gevoelens’. Gaat het allemaal wel door? Is Woonfront nog steeds de eigenaar? Democratisch Zaanstad wees er eerder al op dat het gebouw, qua ligging en passende voorzieningen ‘een enorme bijdrage’ kan leveren aan het oplossen van het nijpende tekort aan senioren- en starterswoningen in de gemeente.

Zal dit toekomstbeeld nog werkelijkheid worden?

Intussen staat het leeg en blijkt uit niets dat nog dit jaar met de herbestemming kan worden begonnen. Terol wil de reden van de vertraging te weten komen en hoe de prognose op dit moment luidt. En of al is overwogen om druk op de projectontwikkelaar te zetten door hem met een deadline te confronteren. DZ vindt het tijd worden om ook naar andere opties te kijken om het gebouw een rol in de stad te geven.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen