Geen geld voor Hemmes-plan wegens wankele financiële basis

Foto: Google Earth

Het project Molenaarserf Hemmes is volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voor verbetering vatbaar. Dat betekent dat de subsidieaanvraag van de Hemmes Groep en de Hemmes Alliantie voor 334.000 euro via de Erfgoeddeal nog niet rond is.

De Rijksdienst heeft de plannen positief beoordeeld, met name wat betreft duurzaamheid’. Maar er zijn ook verbeterpunten. Zo wordt de bijdrage van de gemeenten in de vorm van een subsidie voor de herbouw van molen De Zaadzaaijer en het deels bouwrijp maken van de grond als ‘weinig ambitieus’ gezien. Omdat de financiering van de plannen nog onzeker is en daarmee ook de uitvoering van het project nog op losse schroeven staat ziet de RCE op dit moment geen heil in een bijdrage: de dienst financiert alleen projecten waarvan de uitvoering zeker is.

Crowdfunding

De gemeente gaat nu in gesprek met de Hemmes Groep en de Hemmes Alliantie om te kijken hoe invulling gegeven kan worden aan de verbeterpunten, waarbij het voor de partners vooral van belang is om tot een sluitende financiering te komen. Er wordt momenteel gewerkt aan de voorbereiding van een crowdfundingsactie om geld bijeen te brengen voor de uitvoering van de plannen voor het schiereiland in de Zaan.

De beoordeling van het voorstel.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen