Zaanstad verwijst op de eigen website woningzoekenden die uitwijken naar tijdelijke anti-kraakcontracten naar een partij - Camelot - waar ze eigenlijk vanaf wil en naar een bureau - Ad Hoc - waarmee niet meer wordt samengewerkt, maar niet naar de partij waarmee op dit moment wel zaken worden gedaan: Gapph Vastgoedbeheer . Dat meldde wethouder Hans Krieger gisteren naar aanleiding van vragen van de SP .
Op dit moment worden nog twee panden die in eigendom zijn van de gemeente via Camelot verhuurd voor tijdelijke bewoning en het opzeggen van die overeenkomsten is niet wenselijk, aangezien daarmee de belangen van de huurders niet gediend zijn. Het zou kunnen betekenen dat zij daardoor eerder op straar komen te staan dan noodzakelijk is. Krieger benadrukte dat ook Camelot zich ondanks zijn bedenkelijke reputatie moet houden aan de 'normale regels' voor wat betreft veiligheid en dergelijke, maar maakte niet duidelijk hoe gecontroleerd wordt of dat ook werkelijk gebeurt.
Camelot is al meerdere keren door rechters veroordeeld omdat het grootste anti-kraakbedrijf van ons land het niet zo nauw neemt met de naleving van wetgeving. Wanneer de bestaande contracten die de gemeente heeft afgesloten met het bedrijf aflopen is het wat dat betreft einde oefening voor Camelot in Zaanstad, maar via particuliere pandeigenaren kan de onderneming hier wel zaken blijven doen. Intussen laat Krieger nog eens naar de informatie voor burgers op de eigen website kijken.