Nieuwe fundering voor gemeentelijk monument Parkstraat

Foto: Google Street View

Het voormalige Volks-Badhuis aan de Parkstraat in Zaandam krijgt een nieuwe fundering. Er is een vergunning verleend om het gemeentelijke monument weer een stevige basis te geven.

Het karakteristieke pand uit 1899 met negen wooneenheden werd vorige zomer verkocht door woningcorporatie ZVH, voor een onbekend bedrag. Het werd gebouwd als badhuis met een bovenwoning en was van 1965 tot 2005 in gebruik als kerk van de Vrije Evangelische Gemeente Maranatha, die in 2005 verhuisde naar de voormalige hervormde Paaskerk. In 2006 werden in het leegstaande gebouw op de begane grond acht studio-appartementen van 20 tot 34 vierkante meter gebouwd plus een ruime vijfkamermaisonnette van 101 vierkante meter.

Zeven jaar verhuur

‘Op het 672 vierkante meter grote perceel (eigen grond) zijn nog een (fietsen-)berging en een gezamenlijke ruimte met een luxe eetkeuken. ‘Deze kavel biedt ‘mogelijk ruime ontwikkelmogelijkheden op korte en lange termijn. Te denken valt aan bijvoorbeeld twee tot ééngezinswoningen aan de achterzijde,’ meldde de advertentie op Funda vorig jaar april. ‘Alle woningen zijn vrij van huur en gebruik. Het pand dient minimaal, op basis van woningcorporatiewetgeving, zeven jaar na aankoop beschikbaar te blijven voor (cluster-)verhuur.’

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het funderingsherstel kunnen binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen