Veel meer vaccinatieplekken, maar niet voor Zaankanters

Foto: Pixabay / Torsten Simon

Nu de vaccinatie van ouderen, verpleeghuismedewerkers en medisch personeel tegen corona op gang komt, komen ook andere groepen aan de beurt. Daarom gaat het aantal vaccinatielocaties de komende weken van 26 naar 55. Maar Zaankanters zullen zoals het er nu uitziet nog tot april naar Purmerend moeten.

Tot nu toe zijn ongeveer 200.000 mensen ingeënt, wat betekent dat er nog ongeveer veertien miljoen mensen te gaan zijn. De nieuwe ‘prikstraten’ komen niet alleen in grotere steden als Rotterdam, Den Haag en Groningen, die een tweede locatie krijgen. Er worden ook nieuwe mogelijkheden gecreëerd in sporthallen in bijvoorbeeld Almelo, Helmond, Almere, Spijkenisse en Doetinchem, net als voor Zaanstad wordt gemikt op Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan. In Hardenberg is de keus gevallen op een evenementenhal en in Sommelsdijk op een recreatiecentrum. In Middenmeer wordt een post opgebouwd op bedrijventerrein Agriport. Waarom zo veel langer moet wachten op een ‘eigen’ plek is onduidelijk: ‘De exacte openingsdatum hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins. Wij zijn er in ieder geval klaar voor,’ liet Jasper Verburg van GGD Zaanstreek – Waterland weten.

Vaccinatieschema

Nederland startte op 6 januari met vaccineren, als laatste land in de Europese Unie. Het inenten begon met medewerkers van verpleeghuizen, ambulancepersoneel en artsen en verpleegkundigen van de Intensive Cares en spoedeisende hulp. Inmiddels zijn ook ouderen, gehandicapten en huisartsen ingeënt. In februari moet de vaccinatie van cliënten en medewerkers uit de geestelijke gezondheidszorg en van zelfstandig wonende 60-plussers beginnen. Ook mensen van achttien tot 60 jaar met medische klachten zijn dan aan de beurt. In april krijgen de overige zorgmedewerkers een prik en vanaf mei moet de rest van de bevolking worden ingeënt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen