Vragen over verkeersveiligheid in Westzaan en Zaandam

Met de trekker over het Zuideinde: een hachelijke onderneming.
Met de trekker over het Zuideinde: een hachelijke onderneming.
Foto: Facebook / Verkeerscommissie Westzaan

Zowel in Westzaan als in hartje Zaandam leveren verkeerssituaties gevaar op. In Westzaan is door de werkzaamheden aan het Zuideinde die straat ter hoogte van de Vogelbuurt erg smal geworden. In Zaandam blijft de Wilhelminabrug een steen des aanstoots voor fietsers. Lokaal Zaans vraagt aandacht voor het eerste probleem, de PVV voor het tweede.

Trekkers, vrachtwagens en kraanwagens kunnen nauwelijks nog door het te smal geworden Zuideinde heen, constateert LZ-fractievoorzitter Marianne de Boer. Tegemoetkomende auto’s en fietsers kunnen bovendien geen kant op. De verkeerscommissie Westzaan liet dan zien door op Facebook live beelden te delen van een trekkerritje door de straat. Inwoners zouden er graag verkeersregelaars zien of tijdelijke stoplichten. De Boer wil weten of daar mogelijkheden voor zijn.

Bruggen

Nu de langdurige klus aan de Wilhelminasluis geklaard is vraagt PVV-voorman Peter van Haasen zich af waarom er nog steeds geen aanpassingen zijn gedaan aan het fietspad van de Wilhelminabrug en aan de ‘onatuurlijke aanrijstrook vanaf het centrum en de scheve aanrijstrook vanaf de De Savornin Lohmanstraat’. Bovendien staad de rood/witte blokken nog steeds op de brug, ondanks de eerdere toezegging dat de benodigde aanpassingen zo snel mogelijk zouden worden doorgevoerd. Van Haasen is het wachten moe en wil weten of er al een oplossing voor de fietsveiligheid is bedacht en ook of er mogelijkheden zijn om de bereikbaarheid van de Russische Buurt te verbeteren zolang er gewerkt wordt aan de vervanging van de brug tussen de Czarinastraat en de Hogendijk.

Ambulances

Volgens Van Haasen hebben deze maand al drie ambulances met zwaailichten en sirenes zich klemgereden voor de gesloopte brug. ‘Dit zou zeer ernstig oponthoud kunnen opleveren. Hoe is dit mogelijk en wat gaat de gemeente doen om deze afsluiting beter te communiceren met de ambulancediensten of hoe gaat de gemeente voor een betere en veiligere ontsluiting voor de Russische Buurt zorgen,’ zijn vragen waarop Van Haasen morgenavond antwoord hoopt te krijgen. Dat komt ook de verkeerssituatie in Westzaan aan de orde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen