Jan Hamming: ‘Als Kamer akkoord gaat, dan gaan we het samen doen’

Foto: Pixabay / Susan Cipriano

Als de Tweede Kamer vandaag akkoord gaat met het instellen van een avondklok ‘dan gaan we dit doen’. ‘Met z’n allen. Want ook al zijn er in het land verschillende opvattingen, we moeten ons samen sterk tonen.’ Dat schrijft burgemeester Jan Hamming op Facebook.

Hij spreekt van ‘een ingrijpend besluit waar de Tweede Kamer zich over uit mag spreken’ en vindt het verstandig van het demissionaire kabinet om zo’n besluit voor te leggen aan de volksvertegenwoordigers. ‘Als burgemeester snap ik het voorstel, maar heb ik hier wel wat zorgen over. Ik zie dat bepaalde groepen in onze gemeenschap in de knel komen. Qua handhaving is het een fikse toer om hier invulling aan te geven. De impact van deze gezondheidscrisis is heftig en wordt hiermee nog indringender,’ aldus Hamming. Maar hij deelt de zorgen die tot het voorstel voor een avondklok hebben geleid. Tussen welke tijdstippen die gaat gelden wordt naar verwachting nog onderwerp van een stevig debat.

Oog voor elkaar

Omdat wetenschappers aangeven dat er een grote kans is dat de zeer besmettelijke Britse variant ook in ons land hevig kan gaan toeslaan en zo zal zorgen voor een derde golf als niet alles op alles wordt gezet om een nieuwe ronde met veel besmettingen en ziekenhuisopnames te voorkomen ‘zullen we moeten doorbijten tot 9 februari’. ‘En dat kan alleen als we oog hebben voor elkaar. Oog voor boosheid en onbegrip onder een deel van onze inwoners. Oog voor mensen die eenzaam zijn en die nu nog minder contacten hebben. Oog voor onze kinderen en jongeren die hun energie niet meer kwijt kunnen. Wat mij betreft zorgen we de komende tijd extra goed voor elkaar. Hebben we extra aandacht voor hen die dat nodig hebben. Maar hebben we ook extra aandacht voor onszelf. Want net zoals iedereen merk ik: dit valt me zwaar. Alleen door oprechte aandacht te hebben kunnen we elkaar steunen in deze zware tijd,’ zo luidt d boodschap van de burgemeestr.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen