Pleidooi voor parkeervergunning inwonende kinderen

Foto: Pixabay / Clker Free Vector Images

De VVD, Democratisch Zaanstad en Lokaal Zaans vinden dat huishoudens in Zaandam Nieuw West meer dan twee parkeervergunningen moeten kunnen aanvragen wanneer er oudere thuiswonende kinderen met een auto zijn. Dit omdat die vanwege het woningtekort vaak gedwongen lang thuis blijven wonen.

Wanneer er nu voor een adres twee vergunningen worden aangevraagd zijn die meestal voor volwassen partners, betogen de drie fracties in een motie die later deze maand ter sprake komt in de gemeenteraad. Zij vinden dat hun kinderen, die vaak al een auto hadden toen er nog vrij geparkeerd kon worden in de buurt ook recht moeten krijgen op een vergunning, tegen de normale tarieven. De parkeerregulering werd ingevoerd in Nieuw West om automobilisten van buiten de wijk te weren, omdat die te veel van de beperkte ruimte opslokten.

Beperkte gebieden

Zaanstad werkt met bewonersvergunningen in Zaandam Oud en Nieuw West, de Spoorstrook en de Russische Buurt. Het aantal vergunningen dat wordt afgegeven per adres hangt ook af van de mogelijkheid om op eigen terrein te kunnen parkeren. En er zijn adressen die helemaal niet voor een vergunning in aanmerking komen. Een bewonersvergunning kost dit jaar per maand of een gedeelte van een maand 8,80 euro en per jaar 105,60 euro. Daarnaast zijn er bezoekersvergunningen (voor mantelzorgers geldt een afwijkende regeling waardoor zij gratis mogen parkeren) en vergunningn voor bedrijven. Gehandicapten met een vergunning mogen overal waar betaald parkeren geldt gratis staan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen