Vanaf maandag betaald parkeren ten westen van station

Foto: Twitter

De gemeente voert komende maandag 2 november betaald parkeren in in een aantal straten in Westerspoor en Westerwatering in Zaandam. Alleen daar waar de meeste bewoners en bedrijven lieten weten dat zij voor deze maatregel zijn komt nu betaald parkeren. De betaalde zones worden met borden aangegeven.

Het nieuwe regime zou al op 1 oktober van kracht worden, maar vanwege de corona-uitbraak bestaat werd de levering van de parkeerautomaten vertraagd. De komende jaren bouwt Zaanstad heel veel nieuwe woningen ten westen van het station in Zaandam. Dit betekent meer auto’s en druk op parkeerplaatsen in de omgeving, wat nog wordt versterkt doordat mensen die eigenlijk niets in de straten te zoeken hebben er ook hun auto’s achterlaten. Het betaald parkeren geldt voor de volgende deelgebieden:

  • Westzanerdijk (tussen Aldi en de brandweer), Rondschaaf en Aris van Broekweg;
  • Kapzaag, Schrobzaag, Fineerzaag en Handzaag;
  • Aubade, Prelude, Symfonie tussen Aubade en Prelude, Cello, Fagot, Hobo en Klarinet.

Woningcorporatie ZVH heeft de gemeente verzocht om ook betaald parkeren in te stellen op de Amberhout. ZVH houdt daarover eerst nog een bewonersenquête. De gemeente kreeg klachten uit de Muziekbuurt, van het Zwaneneiland en de Westzanerdijk over automobilisten die niet in deze buurten wonen, maar daar wel gratis parkeren. Het gaat om forenzen, werknemers in de binnenstad, winkelpubliek, scholieren, Schipholparkeerders en bewoners van de binnenstad die geen parkeervergunning of garageabonnement willen kopen.

Tijden en kosten

Betaald parkeren wordt van kracht maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 19:00 uur met uitzondering van feestdagen. De belangrijkste parkeertarieven zijn volgens prijspeil van dit jaar 104,14 per jaar voor een bewonersvergunning, 1,76 euro per uur voor kortparkeren en 0,26 euro  voor bezoekersparkeren. Bewoners komen in aanmerking voor maximaal twee parkeervergunningen per adres.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen