Betaald parkeren in Nieuw West toch 1 oktober ingevoerd

Foto: Twitter

Het door Lokaal Zaans gevraagde uitstel van de invoering van betaald parkeren in delen van Westerspoor en Westerwatering is het overgrote deel van de bewoners van de Aubade koud op het dak gevallen. Zij rekenden erop dat de maatregel op 1 oktober zou ingaan en dat gaat uiteindelijk ook gebeuren.

Bewoner Vincent Bodifee sprak gisteren tijdens de raadsvergadering in over een onderwerp dat volgens hem leeft in de straat en vroeg de raadsleden de leefwereld van de bewoners mee te nemen in hun afwegingen. Wonen aan de Aubade blijkt geen onverdeeld genoegen: naar de grote en steeds verder toenemende parkeerdruk ligt de straat regelmatig vol afval en is de verkeersveiligheid in het geding. Er wordt heel hard gereden en de aanwezige drempels gaan dat niet tegen: te laag en te weinig. Hardrijders hebben al gezorgd voor meerdere overreden huisdieren en drie weken geleden zelfs tot een ernstig verkeersongeluk.

Leefbaarheid vergroten

De straat wil graag in gesprek over de leefbaarheid en over de inrichting van de straat, waar veel jonge gezinnen wonen. De gelijkvloerse trottoirs maken dat ouders zich zorgen maken over hun kinderen, omdat die dat concept niet snappen. Lokaal Zaans besloot daarop haar motie in te trekken, waardoor het collegebesluit niet meer ter discussie staat. De Boer had al laten weten vooral ongelukkig te zijn met de manier waarop het proces dat leidde tot het besluit om betaald parkeren in te voeren was verlopen. Daarover hadden meerdere bewoners bij haar geklaagd.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen