Uitstel gevraagd van betaald parkeren in Nieuw West

Foto: Google Street View

Lokaal Zaans wil uitstel van de invoering van betaald parkeren in een deel van Zaandam Nieuw West per 1 oktober. De gemeenteraad praat morgenavond over de motie die fractievoorzitter Marianne de Boer daarover indiende.

De bewoners van de betreffende straten in Westerspoor en Westerwatering hebben in juli een brief van de gemeente in de bus gehad waarin de maatregel werd aangekondigd. Velen van hen waren op dat moment echter op vakantie, aldus LZ. Maar ook enkele raadsleden is het tijdens hun zomerreces ontgaan, er liggen nog onbeantwoorde vragen over en de beloofde informatiebijeenkomst voor de bewoners heeft nog niet plaatsgehad en staat zelfs nog niet op de agenda. De Boer vindt daarom dat zowel de bewoners als de raadsleden onvoldoende tijd hebben om op deze ingrijpende verandering te reageren. Betaald parkeren gaat volgens het plan gelden voor de volgende deelgebieden:

  • De Westzanerdijk tussen de Aldi-supermarkt en de brandweer), de Rondschaaf en de Aris van Broekweg;
  • De Kapzaag, Schrobzaag, Fineerzaag en Handzaag;
  • Aubade, Prelude, Symfonie tussen Aubade en Prelude, Cello, Fagot, Hobo, Klarinet.

Ongelukkige planning

Volgens LZ is de bespreking van het in de maak zijnde Zaans Mobiliteitsplan een uitstekende gelegenheid om het parkeerbeleid in onder andere Nieuw West mee te nemen. Dat moet eind dit jaar of begin 2021 gebeuren. Er is ook nog een discussie gaande over de verandering van de beleidsregels voor parkeren die wat De Boer betreft eveneens tot dat moment kan worden opgeschort. Zij wil dat de gemeenteraad duidelijk aangeeft dat ‘een dergelijke ongelukkige planning voor de invoering en wijziging van beleidsmaatregelen niet gewenst is’. Bovendien moet wat het betaald parkeren in Nieuw West betreft eerst de informatieavond meer duidelijkheid verschaffen over het draagvlak onder de bewoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen