ZMC krijgt in persoon van Peter Littooij vier maanden interim-directeur

Foto: Zaans Medisch Centrum

Peter Littooij begint op 1 februari als directeur ad interim in het Zaans Medisch Centrum. Samen met Hans Feenstra, bestuurder ad interim vormt de in Friesland woonachtige Littooij voor vier maanden het bestuur van het ziekenhuis.

De man die nu wordt ingevlogen is al ruim 20 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Hij is als registeraccountant opgeleid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna hij startte bij Deloitte in Beverwijk. Bij de universiteit Leiden kwam hij in aanraking met de zorg. Hij werd financieel directeur bij het Medisch Centrum Leeuwarden en later lid van de Raad van Bestuur. Daarna volgden functies in de Raad van Bestuur van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en het Martiniziekenhuis in Groningen. Sinds anderhalf jaar vervult hij interim-opdrachten, momenteel bij Lentis, een grote aanbieder van GGZ-zorg in het noorden. Ook is Littooij toezichthouder bij onder meer Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk.

Het Zaans Medisch Centrum zag in korte tijd twee roergangers vertrekken en moest op zoek naar vervangers. Bestuursvoorzitter Ruurd Jan Roorda legde vorig jaar om gezondheidsredenen zijn functie neer. Hij was pas sinds 2018 in functie. Lid van de Raad van Bestuur Marian de Vries stapte over naar de Tergooi zoekenhuizen.

Reacties