Alle coronabedden bezet in Zaandam en Purmerend

Foto: PxHere / CC0 Public Domain

In de week van 23 tot en met 29 december werden zestien inwoners van de regio Zaanstreek – Waterland met een coronabesmetting in een ziekenhuis opgenomen, van wie zeven uit Zaanstad. Dat kan ook in een ziekenhuis buiten de regio zijn, net zoals niet alle coronabedden in Zaandam en Purmerend bezet zijn door inwoners van de eigen regio.

De IC’s en klinieken van onze beide ziekenhuizen waren die zes dagen volledig bezet. Het Zaans Medisch Centrum kan 21 patiënten met Covod-19 kwijt op de verpleegafdeling en vijf op de Intensive Care. Het Dijklander met vestigingen in Purmerend en Hoorn heeft voor het 35 ‘gewone’ bedden en acht op de IC. Volgens de laatste bestuurlijke nieuwsbrief van de GGD en de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland wijkt de situatie hier niet af van het landelijke beeld: iets afnemende aantallen besmettingen en lagere aantallen testen. Het percentage positieve uitslagen uit de GGD-teststraten was 13,9.

Geen afwijkend beeld

Zowel landelijk als regionaal is er in de afgelopen week een afname van het aantal afgenomen testen te zien. In de teststraten in onze regio liet achttien procent minder mensen zich testen dan in de week ervoor. Iedereen kan nog steeds snel terecht voor een test; vandaag een afspraak maken betekent vandaag of morgen testen. De tijd tussen het maken van een afspraak en het ontvangen van de uitslag van een test in de GGD-teststraten is maximaal 48 uur. De laatste cijfers over het aantal bewezen besmettingen en het officiële dodental per gemeente staan hieronder.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen