Lachend met het hele gezin energie besparen met leuk spel

Foto:

Welke apparaten slurpen de meeste stroom? Hoeveel lampen branden er in huis? Het spel Junior Energiecoach daagt gezinnen uit om vijf weken lang een kwartier tot een half uur per week op een leuke manier bezig te zijn met het eigen energieverbruik.

Het doel van het spel is een schoner milieu en een rijker gevulde portemonnee door meer inzicht in gemakkelijke manieren om energie te besparen. Het spel start op 27 februari en duurt vijf weken. Kinderen van ongeveer zeven tot twaalf jaar en ouders spelen met Junior Energiecoach on- en offline een spel met leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties. Daarmee nemen kennis en bewustwording over energie toe en is er tijdens dat traject ook nog eens veel te lachen.

Varkentje Rund

Tv-held Varkentje Rund gaat in de rol van Junior Energiecoach met gezinnen praktisch, leuk en leerzaam energie besparen. Ze ontvangen een startpakket per post en challenges via internet. Wie durft mee op lampenjacht of stekkerexpeditie? Kinderen worden een echte Junior Energiecoach, net als hun held. Maar het is ook leuk en leerzaam voor ouders natuurlijk. In zestien gemeenten kunnen gezinnen al gratis meedoen. Zaanstad is daar (nog?) niet bij, maar gezinnen hier kunnen zich ook aanmelden voor een vrijkaart. Opgeven kan nog tot en met 20 februari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen