Ook Zaans zorgpersoneel kan voor eerdere inenting naar de RAI

Foto: Pixabay / Geralt

De GGD Zaanstreek – Waterland en de overige gezondheidsdiensten in Noord-Holland beginnen drie dagen eerder dan was aangekondigd al met het vaccineren van personeel dat werkzaam is in verpleeghuizen en de gehandicapten- en thuiszorg. De eerste inentingen zijn ingepland op 15 januari. In Amsterdam is dat zelfs al op maandag 11 januari.

De GGD maakte eerder bekend dat zorgmedewerkers zelf kunnen kiezen waar ze zich laten vaccineren, dus dat kan voor Zaankanters – afhankelijk van de beschikbaarheid van het vaccin van BioNTech/Pfizer – ook de RAI in Amsterdam zijn. De centrale locatie voor de eigen regio is in Purmerend. Zorgmedewerkers krijgen via hun werkgever een uitnodiging en kunnen sinds vandaag via een landelijk nummer een afspraak maken voor de eerste van de twee benodigde inentingen.

De grootschalige vaccinatiecampagne start later dit jaar. De volgorde wordt bepaald door het ministerie van Volksgezondheid op basis van de beschikbaarheid van de vaccins en hun eigenschappen. Het ministerie volgt daarbij zoveel mogelijk het advies van de Gezondheidsraad. Gisteren werd bekend dat ook huisartsen prioriteit krijgen. Voor hen komt waarschijnlijk tegen het einde van deze maand het vaccin van Moderna beschikbaar.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen