Start nieuwbouw Oostzijderpark met actie voor voedselbank

Foto: Gemeente Zaanstad

De ontwikkelcombinatie Oostzijderpark bestaande uit de bedrijven Timpaan en Ontwikkeladviseur heeft het langverwachte officiële startschot gegeven voor het nieuwbouwproject Oostzijderpark in Zaandam. Bij die gelegenheid was er een speciale rol weggelegd voor de Voedselbank Zaanstreek.

Op de voormalige sportvelden komen ruim 500 woningen en het begin van de bouw ging gepaard met het onthullen van het bouwbord en een maatschappelijke bijdrage: een kerstbomenactie en een donatie aan de voedselbank ter waarde van 30.000 euro. Medewerkers van Timpaan, Ontwikkeladviseur en bouwer Heddes Bouw & Ontwikkeling zaagden de kerstbomen af, verpakten ze en bezorgden ze thuis bij de cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank Zaanstreek. Hiermee wilden ze de cliënten van de Voedselbank een hart onder de riem steken in een lastige periode en de vrijwilligers in het zonnetje zetten voor hun tomeloze inzet.

Blije wethouder

Wethouder Songül Mutluer noemt het in een persbericht ‘een prachtige actie van onze projectpartners’. ‘Zeker in deze lastige tijd verdienen de voedselbank, haar cliënten en de vrijwilligers extra aandacht en waardering. Naast deze actie ben ik erg blij met de start van het bouwproject. Met 500 woningen voor jong en oud, in een klimaatbestendige wijk met veel groen, dichtbij het station. En specifiek voor Zaanse starters biedt het project ook nog Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) en Kamers met Kansen voor kwetsbare jongeren.

 

Van de in totaal 500 woningen bestaat 30 procent uit sociale huur. Fase één bestaat uit de eerste twee bouwblokken, met daarin 171 huurappartementen in de vrije sector, waarvan tien procent middeldure huurwoningen en ook 24 koopappartementen. De woontoren met huurappartementen, horeca en een parkeergarage wordt naar verwachting in de zomer van 2023 opgeleverd. Hiervoor is onlangs de samenwerkingsovereenkomst getekend met belegger MN. In 2021 start de verkoop van verschillende fases van Oostzijderpark, waarvan de 24 koopappartementen als eerste aan de beurt zijn. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven kunnen zich opgeven voor de digitale nieuwsbrief via www.oostzijderpark.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen