Groen licht voor bouw eerste blokken Oostzijderpark

Foto: Just Architecten

De eerste fase van het Oostzijderpark met 195 woningen, horeca, kantoorruimte en een parkeergarage kan beginnen nu het college de omgevingsvergunning voor het bouwen van de eerste twee bouwblokken heeft verleend. Wethouder Wessel Breunesse noemt het ‘mooi dat er nu vaart zit in de ontwikkeling van deze groene wijk’.

De gemeenteraad stelde op 8 oktober het bestemmingsplan Oostzijderveld vast, waar Oostzijderpark deel van uitmaakt. De twee bouwblokken die de bouw inluiden bestaan uit 171 vrije sector huurappartementen – waarvan tien procent middeldure woningen –  en 24 koopappartementen. Ze worden aangesloten op het warmtenet en zijn zuiniger dan wettelijk is voorgeschreven. De wijk wordt klimaatbestendig gebouwd, met veel ruimte voor groen.

Sociale huur en koop

De 30 procent sociale huur in het Oostzijderpark wordt gerealiseerd in de overige vijf bouwblokken. Dan gaat het om sociale huurwoningen en Betaalbare Koopwoningen Zaanstad voor de Zaanse koopstarter. Via Kamers met Kansen komt daar in samenwerking met zorgorganisaties bovendien huisvesting voor kwetsbare jongeren. Het Oostzijderpark is één van woningbouwprojecten uit de door het college vastgestelde top zestien die prioriteit krijgen wat betreft gemeentelijke begeleiding, om tempo te kunnen maken met de bouwproductie. De ambitie is om 1000 nieuwe woningen per jaar te bouwen, waarvan 300 sociale huurwoningen.

 

 

 

 

 

Dit jaar stelde de gemeenteraad vijf bestemmingsplannen vast, waaronder Oostzijderveld. Dat is terug te zien in de monitor bestemmingsplannen die deze week naar de gemeenteraad is gestuurd. Ook is in de monitor te zien dat er voor 2020 en 2021 nog zeven bestemmingsplannen gepland staan om te worden beoordeeld door de raad. Het gaat dan om de Zaancampus, Sportpark Hoornseveld, Noorderveen, het lint Westzaan onder de hoogspanningsverbinding, Meneba, Poelenburg Oost en Mercurius. Op de planning staat ook een paraplubestemmingsplan voor woningsplitsing en kamerverhuur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen