Woning van moeder met zesjarig kind drie maanden op slot

Foto: Gemeente Zaanstad

De burgemeester heeft vandaag een woning aan de Aan de Vaart in Zaandam voor drie maanden op slot laten draaien in verband met de vondst van verdovende middelen. De huurster met een zesjarig kind verzette zich daar tegen, maar kreeg geen gelijk van de rechter.

Enige tijd geleden werd de bestuurder van een auto staande gehouden die bezig was met ‘voorbereidingshandelingen voor handel in verdovende middelen’. Daarop werd zijn verblijfplaats, de woning aan de Aan de Vaart, doorzocht. Daar werden grote geldbedragen en verdovende middelen aangetroffen. De politie vond onder andere ruim 627 gram cocaïne verpakt in kleinere hoeveelheden, MDMA en een weegschaal met witte poederresten. Daarnaast werd er een hydraulische pers in de berging gevonden en dat was genoeg voor Jan Hamming om de woning te sluiten.

Uitgestelde sluiting

Dat zou eigenlijk al op 23 oktober gebeuren, maar de huurster vroeg de bestuursrechter om een voorlopige voorziening en tekende bezwaar aan tegen het besluit. Deze voorlopige voorziening is afgewezen waardoor de sluiting nu door kan gaan. Voor de moeder en het kind die op het adres ingeschreven staan is opvang gevonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen