Veiliger in het verkeer met drie ton uit Den Haag

Ook de rotondes in de Westzanerweg worden veiliger gemaakt.
Ook de rotondes in de Westzanerweg worden veiliger gemaakt.
Foto: Google Street View

Zaanstad krijgt drie ton uit Den Haag om de verkeersveiligheid te verbeteren op de Twiskeweg, het Rustenburg en op de rotondes in de Westzanerweg. Wethouder Gerard Slegers had nog wel meer gewild, maar is niet ontevreden over het resultaat van de door Zaanstad ingediende aanvraag.

Op 7 december maakte minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bekend dat er 165 miljoen euro beschikbaar komt voor het aanpakken van gevaarlijke kruisingen, fietspaden, wegen en rotondes in Nederland. Met het geld dat Zaanstad tegemoet mag zien wordt de helft van de kosten van de drie projecten gedekt. In het Darwinpark komen de fietspaden volledig los te liggen van de Twiskeweg om de veiligheid te verhogen en het fietsen te veraangenamen.

Op het Rustenburg zijn ter hoogte van de Gedempte Gracht – bij de roltrap – voetgangers, fietsers en auto’s voortdurend met elkaar in conflict. Een kruispuntplateau en signalering in het trottoir voor de voetgangers moeten alle verkeersdeelnemers straks uit elkaars vaarwater – en haren – houden.

Rotondes

De rotondes in de Westzanerweg worden anders ingericht om het verkeer gemakkelijker en veiliger door te kunnen laten rijden. ‘Het is heel mooi dat het ministerie op deze wijze op zoveel plekken in Nederland, waaronder Zaanstad, bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Hier werken we samen aan. De minister heeft laten weten dat het ook weer mogelijk is om subsidie aan te vragen in 2021. Dan doen we natuurlijk weer mee,’ aldus Slegers in een persbericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen