Geen huisvesting asielzoekers bij Taets op Hembrugterrein

Still uit de video van Taets Art and Event Park.
Still uit de video van Taets Art and Event Park.
Foto: YouTube

De gemeente heeft het verzoek van het COA om tijdelijk asielzoekers te mogen huisvesten in één van de evenementenhallen op het terrein van Taets op het Hembrugterrein afgewezen. Een AZC is daar ‘op dit moment planologisch niet op korte termijn in te passen’ en ‘gezien de ontwikkelambitie op dit moment niet wenselijk’.

Zowel Taets als de gemeente werden dit najaar door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers benaderd met het verzoek voor opvang, maar het college besloot vorige week om daar geen gehoor aan te geven. Dat is het antwoord op vragen van de POV. ‘Het Hembrugterrein is een ontwikkellocatie waar ‘wonen’ op dit moment niet tot de mogelijkheden behoort. Om wonen mogelijk te maken zal, ook in een tijdelijke situatie een bestemmingsplan moeten worden gemaakt, wat ten minste een half tot driekwart jaar proceduretijd kost.’

Bovendien zijn ‘ondanks de maatschappelijke relevantie bezwaren en beroepen van omwonenden en ondernemers niet uit te sluiten’. De vestiging van een asielzoekerscentrum zou naar verwachting ook een negatieve uitwerking hebben op het draagvlak voor de verdere ontwikkeling van het Hembrugterrein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen