POV verbaasd over ‘komst 600 asielzoekers naar Zaandam’

Foto: Pixabay / Kalhh

Het is de Partij voor Ouderen en Veiligheid ter ore gekomen dat het COA ‘het voorstel heeft gedaan om 600 asielzoekers op te nemen op het Hembrugterrein en dat afspraken hierover al in een vergevorderd stadium zijn’. De verbazing daarover is groot, want waarom is de gemeenteraad daarvan niet op de hoogte gebracht?

In oktober vorig jaar stelde de POV vragen over de mogelijke komst van asielzoekers naar Zaanstad naar aanleiding van het nieuws dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers op zoek was naar duizenden nieuwe plekken. Het college liet toen weten dat er geen concreet verzoek om medewerking bij de gemeente was binnengekomen. Mocht dat in de toekomst wel het geval zijn, dan zou deze vraag met de raad worden gedeeld: ‘Het nemen van een eventueel besluit over een onderwerp als dit vraagt zorgvuldigheid in afweging en bespreking. U kunt erop vertrouwen dat wij, in het geval van een concreet verzoek, met u in gesprek gaan over wat wij willen en wat de mogelijkheden en onmogelijkheden ten aanzien van dit verzoek zijn.’

Vragen

En nu dan ‘vergevorderde’ gesprekken over de komst van 600 mensen. POV-fractievoorzitter Harrie van der Laan wil er uitleg over: klopt zijn informatie en zo ja, wanneer zou die dan door het college met de gemeenteraad gedeeld worden? Hij wil ook weten wanneer het COA een beroep op Zaanstad deed en welke afspraken er al zijn gemaakt. Waar gaan de asielzoekers precies wonen en waarin? En wanneer worden ze in Zaandam verwacht?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen