Zeventien Brokking-woningen in de verkoop

Foto: NieuwWonenZaanstreek

De verkoop van Brokking aan de Zaan is begonnen. Potentiële huizenkopers kunnen zich nu aanmelden voor een huis door het digitale registratie ormulier in te vullen. De digitale registratie periode eindigt op 14 december om 17:00 uur. U kunt er ook terecht voor meer informatie.

Er zijn zeventien woningen beschikbaar van zeven types. Ze kosten tussen 469.840 en 999.840 euro, vrij op naam. De eerste huizen in plandeel Het Arsenaal zijn inmiddels opgeleverd en de modelwoningen ingericht. Op vrijdagmiddag 27 en zaterdag 28 november aanstaande zijn daarin tien minuten durende rondleidingen. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit strikt op afspraak. De transformatie van fabrieksterrein naar een groene wijk met gevarieerde ontwerpen voltrekt zich momenteel in rap tempo. De oude fabriek uit 1930 vormt de inspiratie voor Het Arsenaal.

De herenhuizen van drie verdiepingen zijn ontworpen in ‘een robuuste pakhuisstijl’ en direct verbonden met het water. De eerste twee eilanden zijn inmiddels aan de nieuwe bewoners overgedragen. Met een laatste eiland, het derde binnen de wijkopzet, wordt binnenkort Arsenaal 3 gerealiseerd. In Arsenaal 3 komt ook een enkele vrijstaande woning, dwars geplaatst om zoveel mogelijk contact met de Zaan te houden. Deze woning meet 222 vierkante meter en staat op een perceel van 389 vierkante meter. De zes twee-onder-één-kapwoningen beschikken over 190 vierkante meter en liggen ook met de tuin direct aan de Zaan.

De acht midden- en twee kopwoningen worden merendeels 190 vierkante meter groot, met een enkele uitzondering die het me en de overige met 190 m2 woonoppervlak, beschikken over vier slaapkamers en twee badkamers. Eén van de twee-onder-een-kappers in dit blok heeft een garage. De steigerterrassen van alle kop- en middenwoningen grenzen aan het water, dat in directe verbinding staat met de Zaan. De leefkeuken op de begane grond krijgt dubbele openslaande deuren naar buiten. De woonkamer ligt een verdieping hoger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen