Tien nieuwe platanen voor de Weer in Zaandam

Nieuwe platanen voor de Weer in Zaandam.
Nieuwe platanen voor de Weer in Zaandam.
Foto: Gemeente Zaanstad

Er zijn gisteren tien platanen teruggeplant in de middenberm van de Weer in Zaandam, die begin september ten onrechte werden gekapt door een fout van de aannemer.

De vervangende exemplaren zijn wat kleiner dan de verdwenen bomen, waarmee volgens de gemeente de kans vergroot wordt dat ze goed aanslaan en snel kunnen uitgroeien tot volwassen groen. Naar aanleiding van de blunder in de Kleutenbuurt heeft de gemeente het toezicht op het kappen van bomen aangescherpt, maar dat kon niet voorkomen dat begin deze maand ‘per ongeluk’ het controlebos bij het Tiny Forest in het Darwinpark ten prooi viel aan een bulldozer. Hoe de herstelwerkzaamheden daar gaan verlopen is nog niet bekend.

Stationsstraat

Momenteel laat de gemeente bomen snoeien in de Stationsstraat in Zaandam. Daar moet het straatwerk vervangen worden dat door boomwortels is de beschadigd. Daarom gaan we eerst de bomen snoeien. De klus die door aannemer Hoefakker wordt uitgevoerd gaat naar verwachting nog de hele maand duren. Gedurende de werkzaamheden is het noodzakelijk dat de weg wordt afgesloten voor alle motorvoertuigen. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden en ook de lijnbussen blijven van de Stationsstraat gebruikmaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen