Bonken Coenbruggen in de eerste helft van 2021 aangepakt

Zwaar verkeer blijkt de boosdoener.
Zwaar verkeer blijkt de boosdoener.
Foto: Google Street View

Rijkswaterstaat gaat in de eerste helft van volgend jaar de geluidsoverlast die de Coenbruggen veroorzaken aanpakken. Uit nader onderzoek en inspecties is gebleken dat de brugkleppen momenteel opveren bij het passeren van zwaar verkeer om daarna ‘met een dreun’ terug te vallen.

Eerder dit jaar is groot onderhoud aan de A8 uitgevoerd, waarbij onder meer extra stil asfalt en stillere voegen zijn aangebracht. Het streven was om ook geluiddempend materiaal tegen het bonken van de beweegbare delen van de bruggen in de A8 aan te brengen. Door straks herstel-en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren verwacht Rijkswaterstaat het opveren van de brugkleppen en daarmee de geluidshinder te verminderen. De Werkgroep A8 – Coenbrug had graag gezien dat het euvel nog dit jaar zou worden aangepakt, maar dat blijkt niet te doen.

Nooit helemaal stil

In een nieuwsbrief zegt de wegbeheerder te begrijpen dat het voor de omwonenden vervelend is dat ze nog enkele maanden met de geluidsoverlast van de bruggen zullen moeten leven, maar ‘onze inspanning is erop gericht om met duurzame maatregelen het dreunen te verminderen’. Er wordt ook gewaarschuwd voor te hoge verwachtingen: ‘Het blijft een stalen brug en die zal niet helemaal stil worden.’ Om aan te tonen dat de werkzaamheden een positief effect op het dreunen hebben, zullen voor en na de werkzaamheden geluidsmetingen worden uitgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen