Vergunning voor verkamering Jan Sijbrandsteeg 6

Foto: Google Street View

Er is toch weer een omgevingsvergunning verleend voor het veranderen van de brandcompartimentering van een woning ten behoeve van kamergewijze verhuur. Het gaat om de Jan Sijbrandsteeg 6 in Zaandam, de linkerhelft van het setje van twee.

Het college besloot begin april om maximaal een jaar geen vergunningen meer af te geven voor woningsplitsing en kamerverhuur om de tijd te hebben om beleid te ontwikkelen dat onderscheid maakt in (on)gewenste vormen van kamerverhuur en woningsplitsing. Dat beleid om overlast door overbewoning in buurten tegen te gaan is nog niet aan de raad voorgelegd. Het pand dat nu toch een vergunning heeft gekregen lijkt niet al te groot – het staat op 70 vierkante meter grond – en stamt uit 1926.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen tot 16 december een bezwaarschrift indienen bij Burgemeester & Wethouders. Dit kan online of per brief naar Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, handtekening en motivering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen