Laatste loodjes groot onderhoud A8 deze week

Foto: Google Street View

Boskalis voert in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 november werkzaamheden uit aan de A8. In noordelijke richting is de snelweg daarom afgesloten voor verkeer tussen knooppunt Zaandam en de N246. In de nacht van 5 op 6 november gaat de weg dicht in de richting van Amsterdam.

Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een extra reistijd van ongeveer tien minuten, zo schat Rijkswaterstaat in. Het gaat om klussen die nog uitgevoerd moeten worden om het groot onderhoud van afgelopen zomer af te sluiten. Toen kreeg de A8 richting Amsterdam nieuw en stiller asfalt tussen de N246 en knooppunt Zaandam. De weg richting Zaandijk en Assendelft gaat woensdag om 21:00 uur dicht en donderdag om 05:00 uur weer open. Verkeer naar Koog aan de Zaan en Zaandijk wordt ter plaatse omgeleid via de A7 – N515.

In de tegenovergestelde richting gelden op donderdagavond en vrijdagmorgen dezelfde tijden voor sluiting en heropening. Ook de toeritten op het traject gaan dicht. Verkeer vanuit Koog aan de Zaan, Zaandijk en Zaandam met bestemming Amsterdam wordt ter plaatse omgeleid via de N515 – A7 en via de S150 – A8. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen.  

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen