Zaandamse dj & producer Steijn Bergsma snel rijzende ster

Steijn Bergsma (18), beter bekend als dj en producer Aeden.
Steijn Bergsma (18), beter bekend als dj en producer Aeden.
Foto: Lucas Pot

De Zaandamse dj en producer Steijn Bergsma (18), beter bekend als Aeden is ondanks Covid-19 bezig aan een opzienbarende opmars in de muziekindustrie. Begin dit jaar begon hij met het uitbrengen van electronische muziek en werd hij aangenomen op de Herman Brood Academie. Inmiddels is er een platencontract met het label van de Nederlandse ster Don Diablo, Hexagon.

Bergsma is al vanaf zijn dertiende bezig met het maken van muziek en wordt inmiddels veelvuldig genoemd als de nieuwe Martin Garrix.  Top dj’s als Oliver Heldens, Lucas & Steve, Martin Garrix, Laidback Luke en Don Diablo draaiden de tracks van Aeden al in hun officiële radioshows en mixtapes, die onder meer uitgezonden worden op Slam! en Radio 538 in Nederland en op talloze grote radio stations wereldwijd. De muziekproductie van de jonge Zaankanter is uniek omdat hij werkt met veel elementen van verschillende genres, zoals house, pop en drum & bass.

Groot bereik

Laidback Luke en Don Diablo waren zo onder de indruk van Aeden dat zij hem beiden een platencontract aanboden. Laidback Luke benaderde Aeden als eerste en bracht begin dit jaar de plaat Miss You van Aeden uit op zijn label Mixmash Records. Daarna tekende hij een contract bij Amerikaans-Britse NoCopyrightSounds, een label met meer dan 28,3 miljoen fans op YouTube. Aeden bracht drie nummers uit via NoCopyrightSounds die viraal gingen, en meer dan acht miljoen streams haalden op Spotify en YouTube.

Na deze releases werd Aeden in september opgemerkt door Don Diablo en zijn team en raakten de twee in gesprek over een samenwerking. De laatste was dusdanig enthousiast over alle recente tracks van Aeden dat hij direct twee tracks tekende voor zijn eigen platenlabel. De eerste heet Hearts and Stars en is afgelopen week officiëel uitgebracht, nadat Don Diablo de track wereldwijd had aangekondigd in zijn radio show.

D

De tweede track komt al volgende maand uit, op 6 december. Ook brengt Aeden in december een officiële remix uit van de Amerikaanse artieste AŽ. Door al deze prestaties heeft hij in minder dan een jaar tijd al meer dan 15.000.000 streams behaald met zijn muziek en staat daarmee in de top 200 wat betreft streams van Nederlandse producers. Zijn doelstellingen voor 2021 zijn onder andere het verdubbelen van zijn streams, doorstroming in de Herman Brood Academie, meer samenwerkingen met grote artiesten en hopelijk, als Covid-19 dat toelaat, het draaien op festivals en shows in eigen land en in het buitenland.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen