Ruim 200 positieve coronatesten in 48 uur

Foto: Pixabay / iXimus

Het afgelopen etmaal is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen toegenomen met 32. Daarmee is het totaal aantal besmette mensen dat nu in een ziekenhuis wordt behandeld opgelopen tot 2147, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Het RIVM kwam met 10.211 nieuwe positieve coronatesten, maar dat geeft een vertekend beeld door de ICT-storing in het voorafgaande etmaal.

In Zaanstad kwamen er 191 nieuwe gevallen bij, na de 46 van gisteren. Daarmee liep het totaal in 48 uur dus op tot ruim 200. Het is niet bekend hoeveel van de vandaag gerapporteerde besmettingen eigenlijk bij de dagcijfers van gisteren horen. Op de Intensive Cares liggen nu 490 coronapatiënten, elf minder dan gisteren. Dat is inclusief twee patiënten die in Duitsland zijn opgenomen. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1657 coronapatiënten, 43 meer dan gisteren. Op het Catshuis in Den Haag werd vandaag overlegd over de coronasituatie in Nederland, onder leiding van premier Mark Rutte.

De cijfers van Zaanstad van deze zondag. Bron: Coronadashboard Rijksoverheid

Het is dinsdag twee weken geleden dat het kabinet een gedeeltelijke lockdown afkondigde, maar sindsdien is het aantal besmettingen in rap tempo verder gestegen. Als het besmettingscijfer niet daalt zullen aanvullende stappen nodig zijn. Daarvoor liggen alle scenario’s op tafel, aldus Rutte. Mogelijke effecten van de gedeeltelijke lockdown waarin we nu leven zijn volgens het kabinet echter pas in de loop van de komende week te zien. De premier wees er vrijdag nog op dat de eerste volle dag dat de nieuwe maatregelen van kracht waren twee dagen na de aankondiging was.

Reacties