Afgelopen weken twee drugshuizen voor drie maanden op slot

De gesloten woning aan de Letterhout.
De gesloten woning aan de Letterhout.
Foto: Twitter / Wijkagent Westerwatering

De burgemeester heeft de afgelopen weken twee panden gesloten als gevolg van de vondst van onder andere drugs. Op 9 oktober werd een woning in de H. Gerardstraat in Zaandam verzegeld voor de duur van drie maanden en vier dagen later een huis aan de Letterhout voor een even lange periode.

De Landelijke Recherche doorzocht naar aanleiding van informatie over internationale handel in amfetamine meerdere panden in Nederland, waaronder dat in de H. Gerhardstraat. Daarbij zijn 7,13 gram MDMA en 20,08 gram cocaïne aangetroffen. Aan de Letterhout werd bij een doorzoeking eerder dit jaar onder andere cocaïne gevonden. Daarnaast werd BMK aangetroffen, een grondstof die voornamelijk wordt gebruikt voor het maken van amfetamine. In totaal ging het om een kleine anderhalve kilo drugs. Daarnaast werd nog een geldbedrag van 14.960 euro ontdekt.

Kortere sluiting

Naast de twee nieuwe sluitigen werd een eerdere met de helft ingekort. Eerder dit jaar werd een bedrijfspand aan de Braspenning in Zaandam gesloten voor een jaar, waarna de eigenaar daar bezwaar tegen aantekende. Bij de behandeling daarvan door de externe hoor- en adviescommissie legde hij stukken over die voor de burgemeester aanleiding waren om een aanvullend besluit te nemen en de sluitingsduur aan te passen naar een half jaar. De verzegeling ging er vandaag vanaf. De POV stelde eerder vragen over deze gang van zaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen