Cameratoezicht Ringweg verlengd tot 19 november

De woning aan de Ringweg na de tweede klap.
De woning aan de Ringweg na de tweede klap.
Foto: Twitter / Politie Noord-Holland

Burgemeester Jan Hamming heeft besloten om het cameratoezicht bij een woning aan de Ringweg in Zaandam te verlengen tot en met 18 november. Daar had tot twee maal toe een explosie plaats.

In zijn besluit schrijft Hamming als verantwoordelijk bestuurder voor de openbare orde en veiligheid dat uit rapportages van de politie blijkt dat er ‘rondom de naaste van een persoon woonachtig aan de Ringweg meerdere incidenten hebben plaatsgevonden waarbij de openbare orde ernstig is verstoord en waarbij meerdere personen in direct gevaar zijn gebracht.’ Het gaat om een ruzie tussen zogenoemde haa- of shockvloggers, die een voorliefde voor geweld tentoonspreiden. Er zijn nog geen arrestaties in verband met de ontploffingen gemeld.

Niet in Zaandijk

Voor de handhaving van de rust op de Ringweg zijn de politie en gemeentelijke handhavers daar volgens Hamming al veelvuldig aanwezig, maar het aanwijzen van dit gebied voor cameratoezicht zal bijdragen aan het verhogen van de veiligheid in het algemeen en die bij de bestookte woning in het bijzonder. Ook een woning aan de Tuinstraat in Zaandijk was het doelwit van een exlosief als gevolg van de onaangenaamheden tussen 0Fux en Youness Ouaalli. Daarvoor is (nog) geen verlenging gepubliceerd.

Het cameratoezichtgebied.

Wie het niet eens is met het besluit om het cameratoezicht aan de Ringweg te verlengen moet binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Dat moet zijn voorzien van de datum, uw naam, adres, telefoonnummer, handtekening en de motivering van de bezwaren. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van de beschikking niet. Wie dat wil bereiken kan een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Haarlem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen