112

Opnieuw ontploffing bij woning aan Zaandamse Ringweg

Foto: PR Politie Nederland

Bewoners van de Ringweg in Zaandam zijn gisteravond opnieuw opgeschrikt door een explosie. Het was de tweede in acht dagen tijd.

Terwijl de politie nog volop bezig was met het onderzoek naar de eerdere ontploffing volgde gisteren rond 23:30 uur de tweede, waarbij de voordeur en ramen van de woning opnieuw beschadigd raakten evenals het glas in de deuren van de naastgelegen woningen. Het doelwit was dezelfde portiekwoning als ruim een week geleden. Er raakte ook nu niemand gewond. Omwonenden spreken van een sterke benzinegeur na de knal. De achtergrond van het geweld lijkt een ruzie te zijn tussen vloggers die in hun video’s agressie verheerlijken en het al eerder met elkaar aan de stok hadden. Nu worden ook naaste familieleden die spiraal van gewelddadigheid ingetrokken.

De politie verzoekt getuigen om zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien rond 23:30 uur in de omgeving van de Ringweg of heeft u beelden, dan is uw hulp meer dan welkom. Filmpjes zijn te uploaden via politie.nl/upload. Met andere informatie kunt u contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen