112

Tweede explosie in korte tijd: weer woningen beschadigd

Foto: Twitter / Politie Noord-Holland

De politie tast nog in het duister over de achtergronden van een explosie die afgelopen nacht rond 01:30 uur plaatshad bij een woning aan de Ringweg in Zaandam, ter hoogte van De Tribune. Die was tot op kilometers afstand te horen.

Er raakte niemand gewond, maar de deur en de ramen van de woning raakten door de ontploffing wel flink beschadigd. Ook het glas in de deuren van de naastgelegen huizen sneuvelde. Of er een verband is met de explosie die nog maar enkele dagen geleden gebeurde bij een woning in de Tuinstraat in Zaandijk is één van de mogelijkheden die de politie in onderzoek heeft. Op dit moment is er vooral behoefte aan mensen die iets gezien of gehoord hebben dat van belang kan zijn om de zaak op te helderen.

Getuigen gezocht

Wie rond de tijd van de knal iets verdachts heeft gezien in de omgeving van de Ringweg wordt opgeroepen die informatie met de politie te delen via het telefoonnummer 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000. Omwonenden met een buitencamera hebben mogelijk beelden die kunnen helpen en kunnen die oploaden via politie.nl/upload.

Reacties