Minder forenzen- en weekendnachttreinen vanaf maandag

Foto: Flickr / FaceMePLS

Vanaf maandag 19 oktober rijden er minder extra forensentreinen en weekendnachttreinen. De reguliere treindienst, ook tijdens de spits, gaat gewoon door.

De de horeca is gesloten worden de nachttreinen die in het weekend rijden voor het uitgaanspubliek opgeheven. Het doordeweekse nachtnet, inclusief de verbinding naar Schiphol, blijft ongewijzigd. Met deze aanpassing rijden de NS met drie procent minder treinen wegens het dalende aantal reizigers. Ook wil het spoorbedrijf zich voorbereiden op een mogelijke stijging van het aantal ziekmeldingen. ‘Zo kunnen we een voorspelbare en betrouwbare treindienst blijven aanbieden,’ is de achtergrond van de maatregelen. In onze regio rijden minder spitstreinen tussen¬†Amsterdam en Enkhuizen.

Check de reisplanner

Wie verder moet reizen moet ook rekening houden met minder treinen tussen bijvoorbeeld Utrecht Centraal en Houten Castellum en tussen Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle. In het weekeind rijden er minder nachtnettreinen tussen Utrecht en Amersfoort, Utrecht en Nijmegen, Utrecht en Eindhoven en Rotterdam en Eindhoven. De NS-reisplanner wordt vooralsnog per dag bijgewerkt.  U kunt een dag van tevoren uw reis opvragen.

Reacties