Zes ontwikkelaars gaan de strijd aan om het Hembrugterrein

Foto: Hembrugterrein.com

Nog zes partijen dingen mee naar het Hembrugterrein, heeft het Rijksvastgoedbedrijf vandaag bekendgemaakt. Veertien gegadigden hadden zich ingeschreven.

De zes overgebleven projectontwikkelaars zijn ABC Planontwikkeling; projectontwikkelaar AM; een combinatie van BPD Ontwikkeling en VORM Ontwikkeling; de Damse Ontwikkel Combinatie met de architectenbureaus DiederenDirrix en Atelier Kempe-Thill; The Good Life Development Fund en Van der Leij Bouwbedrijven. Zij mogen op 24 november een bod uitbrengen. Het terrein gaat naar de hoogste bieder. Half januari wordt bekend wie dat is.

‘Onder de indruk’

Een commissie onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade keek naar de plannen van negen partijen. Volgens het Rijksvastgoedbedrijf was de commissie ‘onder de indruk van de hoge kwaliteit, de diversiteit en creativiteit’ van de zes partijen die doorgaan naar de laatste ronde.

In de plannen is volgens het Rijksvastgoedbedrijf sprake van een mooi evenwicht. Ze hebben ongeveer tien jaar om hun volledige programma te ontwikkelen. Op dit moment telt alleen nog het hoogste bod. Omdat de commerciƫle belangen groot zijn, wordt in deze fase nog niets bekendgemaakt over de inhoud van de plannen.

Reacties

0