Plan voor 23 huurwoningen in Assendelft ter inzage gelegd

Een impressie van de nieuwbouw.
Een impressie van de nieuwbouw.
Foto: Gemeente Zaanstad

Het college is akkoord met de omgevingsvergunning voor het het bouwen van 23 eengezinswoningen op het voormalige terrein van Luyt Metaalwaren in Assendelft, tussen de W. Sijpesteijnstraat, de Dr. Bonstraat en de Dorpsstraat in Assendelft.

In de plannen van corporatie Pateon, die al dateren uit 2013 is sprake van acht huurwoningen in de vrije sector. Alle overige worden sociale huurhuizen. Het parkeren wordt vanaf de Dr. Bonstraat voor een groot deel in het middengebied aan de achterzijde van de woningen opgelost door middel van een als woonerf ingerichte straat, met openbare parkeerplaatsen. Omdat de locatie binnen de geluidszone van onder andere de Zaanlijn en Forbo Flooring ligt moeten er extra maatregelen worden getroffen om aan de wettelijke eisen te voldoen voor een ‘aanvaardbare geluidbelasting en een voldoende woon- en leefklimaat’.

Geur

Wat geur betreft speelt de fabrikant van linoleum en marmoleum in Assendelft ook een rol, want die zit wat dat betreft tussen ‘te ruiken’ en ‘stank’ in. Dan is woningbouw nog net mogelijk, tenzij er een tweede veroorzaker van geuroverlast in de buurt is en dat is hier niet het geval. Alle huizen worden uitgerust met balansventilatie met geurfilters om de overlast binnenshuis zoveel mogelijk te beperken. Voordat met de bouw kan worden begonnen moet eerst de bodemverontreiniging op het terrein worden opgelost.

Het ontwerpbesluit ligt nu zes weken ter inzage, tot en met 19 november. Wie een zienswijze tegen het ontwerpbesluit wil indienen kan dat doen bij Burgemeester en Wethouders van Zaanstad gedurende de periode dat het ter inzage ligt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen