FluXus Animation Film Festival gaat door op 31 oktober

De winnaar van de beste Nederlandse film in 2019: 'Kort maar krachtig' van Junaid Chundrigar (rechts).
Foto: Jolanda Goossens

De tweede editie van het FluXus Animation Film Festival gaat door op zaterdag 31 oktober. In Filmtheater De Fabriek zijn die dag vanaf 13:00 uur (korte) animatiefilms voor volwassenen (en een speciaal kinderprogramma) te zien.

Binnen de categorieën ‘Internationaal’, ‘BeNeLux’ en ‘Alle leeftijden’ worden selecties getoond uit honderden internationale inzendingen. FAFF-projectleider Linda Willemszoon zegt in een persbericht dat het een speciale editie zal worden vanwege de strikte maatregelen waaraan de organisatie zich moet houden, ‘maar niet minder leuk’. ‘Tussen de vertoning per categorie door kun je in de zaal meedoen aan een interactieve workshop en aan het eind bepaalt de kijker welke film er een award verdient.” Doe award werd dit jaar wederom ontworpen door de jongeren van het FluXus ProductieTeam, ditmaal onder leiding van docente edelsmeden Sacha Ofman.

Onderbelichte filmtechniek

Om festivalbezoekers zo veilig mogelijk te laten genieten speelt het festival zich hoofdzakelijk in de filmzalen af. Het inpandige café De Fabriek is vanaf de middag open voor een hapje en een drankje. FAFF is het eerste en enige animatiefilmfestival in de Zaanstreek en wil de bezoeker kennis laten maken met een onderbelichte filmtechniek, de animatiefilm voor volwassenen. Artistiek leider Jorn Leeuwerink: ‘Veel mensen denken bij animatie aan Disney en kinderfilms. We laten zien dat achter dit genre veel meer moois schuilgaat dan dat je wellicht zult denken. We haken in op de Zaanse maakindustrie en letten in de selectie van films op artistieke en kunstzinnige toepassingen van de verschillende animatietechnieken.’

Een beeld uit de Iraanse animatiefilm ‘The Switchman’ van Mahdi Khoramian.

 

De categorie ‘Alle leeftijden’ is daarnaast ook leuk voor kinderen. Productiecoördinator Anne Meijer: ‘Vorig jaar merkten we dat er toch nog aardig wat ouders met kinderen op ons festival afkwamen. We hebben er daarom voor gekozen om, ondanks onze doelgroep, ook een programma voor ‘Alle leeftijden’ te maken zodat we ook kinderen bijzondere animatiefilms kunnen laten zien.’

Kaarten

Er is voor deze editie van het FluXus Animation Film Festival een zeer beperkt aantal plekken. Kaartjes zijn te koop via de webshop van Filmtheater De Fabriek. Voor het hoofdprogramma voor volwassenen zijn passe-partouts beschikbaar voor vijftien euro per stuk en voor het kinderprogramma losse tickets voor 7,50 euro. Bij binnenkomst zal bezoekers worden gevraagd om enkele gegevens achter te laten zodat contact kan worden gezocht wanneer dat vanuit het oogpunt van gezondheid nodig mocht blijken te zijn. Houd voor eventuele aanpassingen van het programma goed de FAFF-website en de sociale media in de gaten.

 

 

 

Reacties