In ’t Veldpark na ingrepen van deze zomer ‘rustig’ en nog weinig klachten

Foto: Google / Willem Vloon

Maatregelen zoals het alcoholverbod, actief handhaven op overtredingen, boetes en het opschonen van het Burgemeester In ’t Veldpark hebben de overlast voor omwonenden en bezoekers verminderd. De situatie is nu rustig, schrijft burgemeester Jan Hamming in een memo aan de gemeenteraad.

De gezamenlijke aanpak van de gemeente, de politie, handhavers en zorgverleners heeft vruchten afgeworpen. ‘Er zijn weinig meldingen van overlast en is er goed contact met de groep (die de problemen eerder veroorzaakte, red.) en met de omwonenden. Politie, handhavers, mensen van de openbare ruimte en de zorgpartners trekken samen op in de benadering van de groep en het controleren van het park.’ Er is gestart met een persoonsgebonden aanpak gericht op de individuele leden van de kerngroep. Dat betekent dat de politie, de gemeente en de zorg kijken naar wat iemand nodig heeft aan hulp, ondersteuning en eventueel repressie en welke instrumenten en activiteiten er beschikbaar zijn ‘om mensen weer op de rit te krijgen’.

Nog geen geld voor inloophuis

Er is gezocht naar mogelijkheden voor activering en dagbesteding en daarnaast is intensief gezocht naar een inloopvoorziening voor de groep. Dat is een plek waar de mensen  dagelijks een aantal uur kunnen verblijven, elkaar kunnen ontmoeten en ook mogen gebruiken, onder begeleiding van professionals. ‘De groep heeft zelf duidelijk aangegeven behoefte te hebben aan een dergelijke inloopvoorziening en ook de gemeente ziet dat deze een meerwaarde heeft.’ Op de korte termijn gaat dit echter niet lukken: er is in de  begroting geen geld voor gevonden. Tot de voorziening een feit is wordt daarom blijvend ingezet op de gecombineerde aanpak van het tegengaan van overlast, de persoonsgebonden aanpak en op het aanbieden van dagbesteding en activering.

Tijdens een bewonersavond op 20 oktober wordt iedereen bijgepraat over de ontwikkelingen rond een inloopvoorziening en kunnen de omwonenden en de samenwerkingspartners ideeën uitwisselen over het leefbaar houden van het park. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen