PVV bevreesd voor grote groepen feestgangers uit ‘besmet’ Amsterdam

Foto: Pixnio / CC0

De PVV is bevreesd voor een waterbedeffect door de aangescherpte coronamaatregelen in de aangrenzende veiligheidsregio’s Amsterdam – Amstelland en Kennemerland. Feestzalen in Amsterdam mogen nog maar feesten en bruiloften toestaan voor maximaal 50 mensen en daardoor regent het afzeggingen van met name Turkse bruiloften. Veel van die feesten worden verplaatst naar Zaanstad, omdat deze restrictie hier (nog) niet geldt en het dubbele aantal gasten welkom is.

In berichten in de media wordt gemeld dat de telefoon roodgloeiend staat, zowel in Amsterdam met afzeggingen als in Zaanstad met boekingen. Het aantal besmettingen in Amsterdam is bijna 7,5 keer hoger dan in Zaanstad, aldus de PVV en de fractie vindt dat in het kader van de veiligheid van alle Zaanse inwoners op korte termijn maatregelen nodig zijn. De uitbater van één van de Zaanse feestzalen spreekt van ‘de één zijn dood is de ander zijn brood’ en dat vindt fractievoorzitter Peter van Haasen een ‘zeer luguber’ gezegde in deze coronatijd. Hij wil nu weten of en hoe de burgemeester iets aan de Turks / Amsterdamse ‘feesthoppers’ gaat doen.

Al maatregelen in de maak?

De Telegraaf meldt vandaag overigens van Haagse bronnen te hebben gehoord dat de Veiligheidsregio Zaanstad – Waterland één van de acht gebieden is waar nog deze week de teugels eveneens worden aangehaald wat coronamaatregelen betreft. Burgemeester Jan Hamming is voorzitter van onze veiligheidsregio. Van Haasen stelt morgen actualiteitsvragen in de raadsvergadering, omdat hij vindt dat grote groepen bezoekers uit Amsterdam – Amstelland in Zaanse feestzalen de hele lokale horeca in gevaar brengen. Hij is er in elk geval een voorstander van dat ook hier het maximale aantal mensen dat daar bijeen mag komen wordt teruggebracht tot 50.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen