Grote Clubactie met 53 plaatselijke verenigingen

Foto: Nationale Grote Clubactie

De Nationale Grote Clubactie gaat zaterdag 19 september van start in een jaar dat verenigingen de financiële steun van mensen die hen een warm hart toedragen meer dan ooit nodig hebben. Ook 53 verenigingen uit Zaanstad gaan loten voor hun club verkopen. Er zijn veel prijzen te winnen, waaronder de klapper van 100.000 euro.

Ook in het verenigingsleven laat de coronacrisis diepe sporen na. Normaal drukbezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten, waardoor alle inkomsten wegvielen. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. Ruim 300.000 clubleden van 5300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt.

Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Daarmee kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, sociale media en WhatsApp.

Zaanse deelnemers

Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van drie euro gaat 80 procent – 2,40 euro – direct naar de clubkas. Met het resterende bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij. Dit jaar doen in Zaanstad de volgende clubs mee:

Krommenie ZV De Ham, KV Furore, SV Krommenie, Judoschool Randori, Sporting Krommenie, VV Compaen, Clam Dycke, Lycurgus-Hygiea, TV De Cromme Bal en de Krommenieër LTV.
Zaandam Kinderboerderij De Veldmuis, Volleybalvereniging Zaanstad, de Christelijke Gymnastiek- en Sportvereniging Kracht en Vlugheid, de Zaandijkse Voetbalvereniging Zaandijk, Hikari, Zaandam-Zuid, de gymnastiekvereniging Carna Concordia Olympia, Korfbalvereniging ZKC’31, Atletiekvereniging Zaanland en Racing Club Zaandam.
Wormerveer Rooms Katholieke Voetbalvereniging Saenden, Reddingsbrigade Zaanstad, Turncademy, Gemengde Zangvereniging Daniël de Lange, Landelijke Rijvereniging / Pony Club Zaanse Ruiters, SV Fortuna Wormerveer, Traditionele Kung Fu School Xin Yi en Winkel’s Harmonie.
Assendelft Badmintonvereniging Swish, Judoschool Cees Hoebeke, Zwemvereniging OEZA en GV Swift.
Westzaan WKV Roda en Gymnastiekvereniging Jahn.
Koog aan de Zaan TV Westzijderveld, Nuevo en de Kooger Football Club KFC.
West-Knollendam CVV Blauw-Wit.

Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers aan de loterij kans op één van de vele prijzen, waaronder dus die hoofdprijs van een ton. De prijzenpot is vergroot van 32.000 naar 332.000 prijzen, en daarmee is de winkans nu één op tien.

Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de 1000 en 15.000meuro op, zo leert het verleden. Wil uw vereniging in (de omgeving van) Zaanstad dit jaar ook meedoen? Dat kan nog! Voor meer informatie, kijk op de website van de Grote Clubactie of bel 013 – 455 28 25.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen