Ontsluiting Assendelft via al bestaande bouwweg nader onderzocht

Serene rust op de Dorpsstraat.  Het is een zeldzaamheid geworden.
Serene rust op de Dorpsstraat. Het is een zeldzaamheid geworden.
Foto: Google Street View

De drukte op de Dorpsstraat Assendelft kan prima worden aangepakt en dat al op korte termijn nu afgelopen vrijdag het laatste stukje asfalt is aangelegd tussen de Noorderveenweg en de Communicatieweg als bouwweg voor Kreekrijk. Daar kan ook gewoon verkeer van gebruikmaken, betoogde Marianne de Boer gisteravond in de raadsvergadering. Zó simpel is dat echter niet.

De strook asfalt in kwestie is geen officiële weg maar is van de aannemer en uitsluitend bedoeld voor bouwverkeer. Wethouder Gerard Slegers wil er met die ondernemer echter wel over in gesprek gaan en legt het onderwerp morgen ook op tafel tijdens een al eerder  gepland gesprek met de Gedeputeerde over de besteding van de elf miljoen euro uit het Leefbaarheidsfonds dat de provincie in het leven heeft geroepen voor een verbetering van de leefomgeving rond de N203. Hij benadrukte dat het daarbij niet alleen gaat over de aanwonenden die provinciale weg, maar dat ook Assendelft en Saendelft ervan kunnen profiteren.

Op belijning na klaar

Haarlem heeft eerder via een enquête geïnventariseerd welke wensen en problemen er bij de bewoners van Zaanstad Noord leven en de conclusies die daaruit kunnen worden getrokken worden momenteel samengevat. ‘Heel veel mensen uit Assendelft’ hebben er volgens Slegers op gereageerd. Hij is zelf ook al over de bouwweg gereden en constateerde dat alleen de belijning nog ontbreekt. Ook de verlichting is al op orde. Hij gaat met aannemer praten over de mogelijkheid om weg ook in de toekomst te laten liggen en wellicht kan de gemeente hem op termijn overnemen. Tot Kreekrijk is afgebouwd blijft de weg echter bestemd voor het bouwverkeer.

Tegen

GroenLinks, de Partij voor de Dieren, Rosa en de SP stemden tegen het voorstel van Lokaal Zaans, de VVD, PVV, het CDA, Democratisch Zaanstad en de Partij voor Ouderen en Veiligheid, omdat ze de voorkeur geven aan een duurzame oplossing voor de langere termijn middels goed openbaar vervoer. SP’er Roland van Braam had een verontrustend déjà vu wat betreft de enorme verkeersproblemen op de Dorpsstraat: gaan we straks vergelijkbare taferelen zien na de permanente openstelling van busbrug De Binding tussen Westerwatering en Westerkoog?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen