Twee inwoners met Covid-19 afgelopen week overleden

Foto: PcHere / G. Casasola

Het aantal ziekenhuisopnames wegens Covid-19 steeg van afgelopen maandagochtend tot gistermorgen met 33 en negentien mensen overleden, onder wie twee inwoners van Zaanstad. Dat meldt het ANP. In die zes dagen steeg het aantal besmettingen in Nederland met 4086. Dat is aanzienlijk meer dan in dezelfde periode een week eerder.

Het coronavirus grijpt vooral in en rond Den Haag om zich heen. In de regio Haaglanden zijn nu meer besmettingen dan in Rotterdam-Rijnmond en het gebied steekt Amsterdam-Amstelland naar de kroon. Er werden de afgelopen dagen 685 positieve tests geregistreerd. Van die nieuwe coronapatiënten kwamen 439 mensen uit de gemeente Den Haag. Verder telde Delft 89 nieuwe besmettingen, Zoetermeer 51 en Leidschendam-Voorburg 40. De Veiligheidsregio Haaglanden liet donderdag al weten dat opvallend veel mensen in cafés en restaurants besmet zijn geraakt. Meerdere zaken zijn daarom gesloten.

Amsterdam-Amstelland koploper

Amsterdam-Amstelland is nog steeds koploper met 721 nieuwe besmettingen, waarvan 638 in Amsterdam zelf. Het aantal besmettingen in Rotterdam-Rijnmond steeg met 583. Daaronder waren 423 gevallen uit de gemeente Rotterdam. In de provincie Utrecht werden 349 mensen positief getest en in Midden- en West-Brabant kwamen 212 besmettingen aan het licht. Morgen komt het RIVM met de wekelijkse update van de stand van zaken rond het coronavirus.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen