Camperplaats in Koog aan de Zaan verleden tijd

Foto: Pikrepo / CC0

De camperplaats bij het station Zaandijk Zaanse Schans is in elk geval het komende kampeerseizoen verleden tijd. Een raadsmeerderheid is er niet voor de porren om de huidige situatie van een gratis parkeerplek zonder voorzieningen – met uitzondering van een afvalbak – te laten voortbestaan.

Alleen de PvdA, de ChristenUnie, D66, GroenLinks en het CDA wilden het nog aanzien tot een betere, permanente plek gevonden is. Dat wordt echter al meer dan drie jaar geroepen zonder zicht op zo’n camperplaats. Ook nu weer beloofde wethouder Gerard Slegers daarnaar op zoek te gaan, want zoals ook het college van mening is: de parkeerplaats in Koog aan de Zaan is geen geschikte locatie en daarbij is ‘het stukje handhaving het grote cruciale punt’. Die handhaving op het aantal kampeerwagens dat er staat, de activiteiten die daarin plaatsvinden en de vervuiling die er plaatsheeft kost echter veel geld.

Ondernemers meld u!

De oplossing is ‘een alternatieve locatie waar camperplaatsen tot hun recht komen zonder overlast voor de omgeving’. De Zaanse politiek roept geïnteresseerde ondernemers met een plan daarvoor nadrukkelijk op om zich te melden, zodat het boek wat de gemeente betreft kan worden gesloten. Het zou mooi zijn als een ondernemer dit oppakt en zorgt voor werkgelegenheid, vond VVD-raadslid Rina Schenk, die Slegers dan ook vroeg om ‘met gezwinde spoed’ te gaan zoeken naar geschikte plekken.

Wormerveer

POV’er Perry van der Velden luidde met een motie het einde van de camperplaats in Koog aan de Zaan in en verontschuldigde zich daarvoor bij de gebruikers, maar hij sprak ook van een ‘unheimische, onveilige plek’ waar vaak te veel campers staan en waar ook andere dingen gebeuren dan toeristische overnachtingen. Aan die verloedering moet een einde komen door borden waarmee duidelijk wordt gemaakt dat campers er ’s nachts niet meer mogen staan – en evenmin op parkeerplekken in de omgeving die als uitwijkmogelijkheid zouden kunnen dienen. Campereigenaren zullen voor een overnachting dan voorlopig moeten uitwijken naar de verwaarloosde officiële camperplaats met vijf plekken in Wormerveer of naar een plekje buiten Zaanstad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen