POV wil af van camperdiscussie: weg met kampeerwagens

Still uit de video van 'Leven in een camper'.
Still uit de video van 'Leven in een camper'.
Foto: YouTube

De camperplaats bij het station Zaandijk Zaanse Schans verdeelt de gemeenteraad, maar de POV heeft alvast een helder standpunt ingenomen: stel niet alleen daar een verbod op camperovernachtingen in, maar ook op het parkeerterrein van voetbalclub KFC, bij zwembad Zaangolf, het Topsportcentrum en de parkeermogelijkheid aan de Dr. Jan Mulderstraat / Guisweg.

Tijdens de voorbespreking van het collegevoorstel om de situatie tijdelijk te houden zoals die nu is en tot er een betere oplossing is gevonden reageerden de raadsleden verdeeld, hoewel uit geen enkele fractie een driewerf hoera klonk. De Partij voor Ouderen en Veiligheid noemt dat voorstel nu in een motie ‘niet vernieuwend’ ten opzichte eenn eerder weggestemd scenario. Het wordt niet duidelijk hoe het aantal campers beperkt zal kunnen worden tot de maximaal toegestane zeventien, hoe het maximale aantal van drie opeenvolgende nachten gehandhaald gaat worden en er komt voor de camperaars geen mogelijkheid om vuil water en de inhoud van chemische toiletten kwijt te raken.

Opgestaan plaats vergaan

Dat moet gebeuren bij het benzinestation langs de Guisweg, maar volgens POV-raadslid Perry van der Velden gaat niemand daar naartoe, om niet het risico te lopen dat bij terugkomst de parkeerplek is ingenomen door iemand anders. De partij vindt het bovendien zonder dat de zeventien camperplekken ten koste gaan van 41 autoparkeerplaatsen, waarvan er nog 120 overblijven. Dat is bovendien in strijd met het beleid van Zaanstad om het openbaar vervoer te stimuleren.

Knoop doorhakken

‘Geen oplossing, voorstel of toezegging biedt of geeft een daadwerkelijk, afdoende en acceptabel niveau van handhaving,’ klaagt Van der Velden verder. Er wordt niet aangegeven welke acties in gang zijn gezet om met spoed op zoek te gaan naar alternatieve locaties voor kampeerwagens, noch ligt er een concreet voorstel of een toezegging dat die vóór de komende zomer gevonden zal zijn. Het is voor zijn partij tijd om een einde aan de alsmaar voortdurende discussie te maken. Donderdagavond staat het onderwerp op de raadsagenda.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen