Raad van State mist nog stukken over De Zaanse Helden

Foto: Flickr

De griffier van de Raad van State heeft Zaanstad nog heel even de tijd gegeven om ontbrekende stukken op de sturen voor een bezwaarprocedure tegen het bestemmingsplan De Zaanse Helden.

Om de documenten was al op 30 juli gevraagd, maar in De Haag heeft tot op heden de digitale brievenbus nog niet geklepperd. ‘U dient deze stukken alsnog per ommegaande te uploaden,’ zo wordt de gemeente gesommeerd. ‘Als u van mening bent dat het verstrekken van digitale stukken niet nodig is, verzoek ik u mij dit te berichten, onder opgaaf van redenen. Hiertoe stel ik u in de gelegenheid tot en met 3 september 2020.’

Meer dan 30 zienswijzen ingediend

In elk geval de verenigingen De Hollandsche Molen en De Zaansche Molen hebben grote bezwaren tegen de woongebouwen die wat hen betreft de toekomst van De Held Jozua in gevaar brengen. Er zijn in totaal 33 zienswijzen ingebracht tegen de bouw van maximaal 620 koopwoningen aan de westkant van het spoor in Zaandam. Gepland zijn 163 huurappartementen in de sociale sector en een commerciĆ«le ruimte van 1650 vierkante meter, waarin in elk geval een kinderopvang moet komen. Een parkeergarage van twee verdiepingen moet plek gaan bieden aan de auto’s van de bewoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen