Altera Vastgoed koopt nog eens 125 huurhuizen in Zaanse Helden

Foto: Stebru.nl

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed koopt 125 huurwoningen in De Zaanse Helden van ontwikkelcombinatie Stebru / Impact Vastgoed. In 2018 werd Altera ook al eigenaar van 231 woningen op de voormalige Vrodest-locatie in Zaandam. In 2018 nam Altera al 231 woningen af in fase 1 van het project. Parteon heeft er ook 163 in eigendom.

De Zaanse Helden bestaat uit vijf woongebouwen aan het Mahoniehout. Naast de in totaal 356 appartementen heeft Altera er ook 310 parkeerplaatsen en fietsenbergingen. De woningen zijn 52 tot 108 vierkante meter groot, beschikken over twee of drie kamers en krijgen allemaal een ruim terras of balkon. Volgens topman Jaap van der Bijl van Altera wordt De Zaanse Helden een plek voor gezinnen, senioren, starters en doorstromers die een toekomstbestendige woning zoeken in Zaandam. ‘Met de aankoop van fase 2 en de verwachte start van de bouw in 2021 wordt een duurzaam woongebied gerealiseerd direct naast Amsterdam. Het project past hiermee goed in onze woningportefeuille.’

Natuurinclusief

Robert Steenbrugge (Stebru) en Philip van der Ent (Impact Vastgoed) laten weten trots te zijn dat ze op basis van het onlangs door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan in het ‘kwalitatief hoogwaardige natuurinclusieve plan’ meer dan de helft van de woningen aan Altera Vastgoed hebben verkocht. Er komen onder meer een daktuin en een parkeergarage, op basis van het ontwerp van Havermans Hielkema Architecten. De 88 koopwoningen die naast de huurhuizen zijn gepland worden op de koopmarkt aangeboden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen