Havensafari en Cacao-expeditie terug in aangepaste vorm

Foto: Wikimedia / Marc Bos

De in normalere tijden bijzonder populaire Havensafari heeft in september vier maal een afvaart en in oktober, de cacaomaand, is er op zaterdagen en zondagen vanuit Zaandam (tussen 13:00 en 15:00 uur) en Amsterdam weer de Cacao-expeditie door de havens van de hoofdstad en Zaanstad. Dat alles met inachtneming van de coronamaatregelen.

De Havensafari wordt op vier nazomerse zaterdagavonden – van 5 tot en met 26 september van 18:00 tot 21:00 uur uitgevoerd met de Hembrug 1. De bootreis start vanaf Pier 14 van het Centraal Station en voert door het fascinerende havengebied, naar plekken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. De boot is groot en open en heeft een ruim bovendek waar mensen heerlijk kunt uitwaaien met uitzicht over het weidse water. Bevlogen gidsen vertellen vergeten verhalen en laten de bezoeker met andere ogen naar dit onbekende gebied kijken.

Oorspronkelijk ontwikkelde de haven zich in oostelijke richting. Pas veel later, met het afsluiten van de Zuiderzee in de negentiende eeuw, kwam hij onze kant op. Tijdens de Havensafari worden vergeten verhalen verteld en wordt ook stilgestaan bij de toekomstige ontwikkelingen die het havengebied doormaakt. Ook de Cacao-expedities gaan met de Hembrug 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen