Aantal nieuwe besmettingen gestabiliseerd

Foto: PxHere

Er zijn 3597 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd de afgelopen week, tegen 3588 een week eerder. Het reproductiegetal ligt nog altijd rond de één. In Zaanstad werden de afgelopen week 47 gevallen gevonden, tegen 49 in de voorgaande week. Er waren geen nieuwe opnames van inwoners in het ziekenhuis, wel was een overlijden te betreuren.

In bijna alle leeftijdsgroepen is een stabilisatie te zien. De meeste meldingen van nieuwe vastgestelde besmettingen kwamen net als de voorgaande week uit Zuid- en Noord-Holland. In onze provincie is het aantal nieuwe besmettingen licht gedaald. In Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht daarentegen was een kleine stijging te zien. Van 24 tot en met 30 augustus lag het aantal personen dat zich heeft laten testen door de GGD op 163.572, een toename van ruim 23.000 vergeleken met een week eerder. Op grond van de bekende uitslagen testte 2,2 procent positief. In de week van 17 augustus was dit 2,5 procent.

Bron: RIVM

Opnames

Het  Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu rapporteert vanaf deze week voor de ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen ook de aantallen die stichting Nice (Nationale Intensive Care Evaluatie) telt. In de week van 26 augustus tot en met 1 september zijn 57 mensen bij de GGD’s gemeld die wegens Covid-19 moesten worden opgenomen in het ziekenhuis, ten opzichte van 84 in de week daarvoor. Uit de registraties van Nice blijkt dat tussen 26 augustus en vandaag 65 mnsen werden opgenomen op verpleegafdelingen, tegen 111 in de voorgaande week. Op de Intensive Cares meldt Nice elf nieuwe opnames in vergelijking met de 28 van de week daarvoor. Wat sterfvegallen betreft was ook een daling te zien, van 32 naar 24.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen