September cultuurmaand in de Zaanstreek: steun die sector

De voorstelling 'De Dansers'  is binnenkort te zien in het Zaantheater.
De voorstelling 'De Dansers' is binnenkort te zien in het Zaantheater.
Foto: Moon Saris

Deze maand start het nieuwe culturele seizoen in de Zaanstreek. Als onderdeel van de campagne #SamenZaans heeft de stichting Marketing Zaanstreek een campagne opgetuigd die oproept juist nu een culturele activiteit te boeken of te ondernemen: ‘De Zaanse cultuurorganisaties kunnen die steun goed gebruiken.’

Op de website Zaans.nl is er gedurende de hele maand september extra aandacht voor de diverse programma’s en agenda’s die worden gepresenteerd voor het komende culturele seizoen. Bij grote organisaties zoals het Zaantheater, het Zaans Museum en Filmhuis De Fabriek, maar juist ook bij kleinere of nieuwere culturele initiatieven zoals het Cultureel Centrum Bullekerk, De Kaasfabriek in Womer, theater De KunstGreep in Oostzaan en de MuziekHaven aan het Papenpad in Zaandam.

‘Culturele organisaties zoals theaters, concertzalen en musea hebben het hard te verduren in deze coronatijd. Als inwoners kunnen we ze steunen door niet af te wachten maar juist nu erop uit te gaan. Samen met de winkels en de horeca maken zij het leven in de stad,’ zegt projectmanager Rianne Greven van Marketing Zaanstreek. Om ook nieuw publiek te trekken, organiseert Marketing Zaanstreek in samenwerking met de cultuurpartners een actie waarbij leuke cultuuruitjes te winnen zijn.

Ontdekkingsreis

Nog nooit bij het Honig Breethuis geweest? Het Zaantheater nog nooit bezocht of inspiratie op gedaan bij een lezing van FluXus? Laat het weten via de website en maak kans op twee vrijkaarten. Op Zaans.nl vindt u tientallen kansen om komend seizoen nog meer dan anders te genieten van de Zaanse cultuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen