Theatermijn van start aan Cornelis van Uitgeeststraat

De nieuwe stek van Theatermijn.
De nieuwe stek van Theatermijn.
Foto: Google Street View

Theatermijn is neergestreken aan de Cornelis van Uitgeeststraat 2 in Kogerveld, nadat het plan om in te trekken bij de Broedplaats aan de Zaan in de Hellemafabriek aan de Oostzijde om nog altijd onbekende redenen spaak liep. De POV stelde er een maand geleden vragen over aan het college.

In het nieuwe onderkomen gaat een bijzonder eerste seizoen van start vanwege alle coronabeperkingen, maar er is ruimte zat. Op 4, 5 en 6 september wordt afgetrapt met een open huis voor geïnteresseerden van zes tot 20 jaar die er verschillende proeflessen kunnen volgen. Dat lijkt een mooi begin voor de jeugdacteeropleiding, maar het is nog niet duidelijk of de gemeenteraad ermee akkoord zal gaan.

Bron: Funda

Die verhoogde een jaar geleden de jaarlijkse subsidie tot 142.00 euro vanwege de geplande verhuizing naar de Broedplaats aan de Zaan en ging akkoord met een eenmalige investeringsbijdrage van maximaal 300.000 euro voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe stek. Die dus nu op een andere plek is dan de raad was voorgehouden. Cultuurwethouder Annette Baerveldt schreef eerder dat er nog werd overlegd over de ontstane situatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen