Uitreiking Babel Architectuurprijs ditmaal digitale gebeurtenis

Het nieuwe zwembad van Krommenie.
Het nieuwe zwembad van Krommenie.
Foto: Slangen + Koenis Architecten

Vanwege de coronarestricties wordt de Babel Architectuurprijs 2020 op vrijdag 4 september online uitgereikt. Welk ontwerp van de zeven die de shortlist haalden is uitverkoren door een jury onder voorzitterschap van Liesbeth van der Pol zal vanaf 16:00 uur live te volgen zijn via YouTube, op het kanaal van het Zaanse architectuurplatform.

Het gaat ditmaal om nieuwe gebouwen in de Zaanstreek, van een bedrijfsgebouw tot een scholencomplex, van een enkel woonhuis en een appartementencomplex en van een zwembad en een fietsenstalling. U vindt ze hier op een rij. Alle nominaties zijn beoordeeld door een jury bestaande uit Vibeke Gieskes (curator en docent), Wouter de Haas (architect), Jan Maas (stedenbouwkundige), Ferdinand Vreugdenhil (bestuurslid van de Stichting Babel) en Liesbeth van der Pol (architect).

Zevende onderscheiding

De Babel Architectuurprijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de stedenbouwkundige en architectonische veranderingen die de Zaanstreek doormaakt. Vijf keer organiseerde Babel de uitreiking van de prijs in opdracht van woningcorporatie Parteon. Bij het vijftienjarig bestaan van Babel in 2018 is de toekenning van de Babel Architectuurprijs voortgezet als zelfstandige activiteit. Toen was het thema hergebruik en transformatie en werd de prijs toegekend aan architect Bjarne Mastenbroek (Search) voor de herontwikkeling van een stolp in Jisp.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen